Sunday, December 6, 2009

Φάκελλος "Erin Brockovich"

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Τον Δεκέμβριο του 1987, η εταιρεία Pacific Gas Company (PG&E), γνωστή για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, ενημέρωσε τις αρχές της Καλιφόρνιας, ότι ανίχνευσαν χρώμιο σε μη επιτρεπτά επίπεδα στα υπόγεια ύδατα της πόλης Hinkley στην έρημο Mojave.

Οι κάτοικοι παρουσίαζαν μια σειρά από προβλήματα υγείας: ηπατικά, καρδιακά, αναπνευστικά, αναπαραγωγικά, καρκίνους,κ.α. Η PG&E ισχυρίστηκε ότι τα προβλήματα αυτά δεν είχαν σχέση με τα λύματα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το 1993 οι κάτοικοι του Hinkley κατέθεσαν μήνυση κατά της PG&E. Η μήνυση αυτή ήταν αποτέλεσμα προσπάθειας της Erin Brockovich, υπαλλήλου μιας δικηγορικής εταιρείας της περιοχής, η οποία απεκάλυψε την παρανομία της PG&E και ξεκίνησε μια προσωπική έρευνα η οποία κατέληξε στο δαπανηρότερο δικαστικό διακανονισμό αστικής υπόθεσης. Η PG&E κατέβαλε στους 648 μηνυτές το ποσό των 333 εκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, η PG&E δέχτηκε να διακόψει τη χρήση χρωμίου και να εκτελέσει εργασίες απορρύπανσης.

ΤΑ ΗΘΙΚΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ

  • ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΑΡΡΙΕΡΑ
  • Η
    • ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ

    • Η ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
      • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΗΘΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ

        Η

        ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ ΜΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ


          • Η Ελληνική πραγματικότητα-ο Ασωπός ποταμός


            Χρώμιο και νικέλιο έχουν ανιχνευθεί στην περιοχή των εκβολών και στα παράλια του Ευβοϊκού. Η πολιτεία δεν κάνει καμία κίνηση προς αντιμετώπιση του προβλήματος και τιμωρία των εταιρειών που με τα λύματα τους ρυπαίνουν τα ύδατα. Η ρύπανση εκτείνεται από τα Οινόφυτα και τη Θήβα μέχρι και τον Ωρωπό. Πολλοί άνθρωποι, οργανώσεις, ΜΜΕ έχουν κινητοποιηθεί για να γίνει το προφανές: περιορισμός της ρύπανσης.

            για περισσότερες πληροφορίες

            ΟΜΑΔΑ:

            ΚΟΣΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

            ΣΑΚΙΠΗ ΜΑΡΙΝΑ

            ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

            ΣΙΔΕΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ





















No comments:

Post a Comment