Sunday, May 13, 2012

Tony Hayward ,BP spokesperson and CEO.

http://www.youtube.com/watch?v=oXjmp8Zi4Uc&feature=related Tony Hayward, BP spokesperson. μιλάει και απευθύνεται προς τους δημοσιογράφους.

Ο Tony Hayward ήταν τότε ο CEO της BP αλλά ταυτόχρονα και ο spokesperson της. Όσον αφορά το παραπάνω video αλλά και γενικότερα την συνολική του εμφάνιση στις δηλώσεις έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής: Ο Hayward έχει ένα εξαιρετικά απολογητικό ύφος και τόνο φωνής. Οι κινήσεις του σώματός του περιορίζονται μόνο στην κίνηση του κεφαλιού του, το οποίο είναι στραμμένο προς τα κάτω, αποφεύγοντας να κοιτάξει ευθεία μπροστά του.
Γενικά παρατηρούμε οτι η γλώσσα του σώματός του είναι απολογητική, και ίσως σαν μεμονωμένες δηλώσεις τα συγκεκριμένα λόγια του να αρκούσαν όμως ο Hayward είναι αυτός που είχε σπεύσει να δηλώσει "i want my life back", μια φράση που αποτυπώθηκε στα γεγονότα της συγκεκριμένης κρίσης και δεν επέτρεψε στον ίδιο να μπορέσει αργότερα να ελέγξει ή διορθώσει την κατάσταση, όσο προετοιμασμένος και αν ήταν για τις δηλώσεις του. 


Ακόμα στο δεύτερο βίντεο που μπορείται να βρείτε εδώ : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KKcrDaiGE2s
  Ο Tony Hayward, μιλώντας στο κοινό μεσώ αυτού του βίντεο, αναλαμβάνει πλήρη ευθύνη της οικολογικής κρίσης που προκλήθηκε.Φαίνεται αρκετά συνειδητοποιημένος, έχει επίγνωση της κατάστασης.Το βλέμμα του και σε αυτό το βίντεο είναι χαμηλωμένο.Η φωνή του είναι ήρεμη και δείχνει χαλαρός. Οι φράσεις " we will make this right, we will make it done" ,δείχνουν την προσπάθεια και τη θέληση προς την υπέρβαση της κρίσης αυτής. Ευχαριστεί όσους βοήθησαν και αναγνωρίζει τις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας.Παραδεχεται προς πρόκειται για λάθος και αναγνωρίζει το μέγεθος της καταστροφής για πρώτη φορά.Φαίνεται μετανιωμένος και ίσως θλιμμένος, αφού για πρώτη φορά παραδέχεται το λάθος της εταιρείας.

Ομάδα 3D :
Ιωάννα Κατσιφαράκη
Κατερίνα Πλατή
Μάρθα Σταφυλάκη

No comments:

Post a Comment