Sunday, March 18, 2012

Crisis management -omada 3D.

Ομάδα 3D : Ιωάννα Κατσιφαράκη,Κατερίνα Πλατή,Μάρθα Σταφυλάκη.

Πηγή : the Guardian Uk.http://apps.facebook.com/theguardian/environment/2012/mar/16/air-pollution-biggest-threat-china?code=AQCAsyroSmcUD5P7lnV9oUpHVZaUS80KECYRHBPNVMvZiyueZolcHOecP7edPfGaXICA-8jLNQt3ILtly3oPZ_oZq5OOOn7NGzChhKqvbYO2oVDzJV-G8YXG9lbiLDZV0QiGfrD0nNoK1yQGPXhIgyOeDUHkhPYfkX-GwqFEE8zH-cd2IL-5IzMe9KRZBjP2g04#_=_

Το άρθρο ανήκει στην εφημερίδα Guardian (16 Μαρτίου 2012). Το ίδιο αναφέρεται σε έναν περιβαλλοντικό κίνδυνο στην Κίνα. Πιο συγκεκριμένα, αφορά στην ατμοσφαιρική ρύπανση που αντιμετωπίζουν κυρίως μεγάλες πόλεις της Κίνας. Σύμφωνα με έρευνες, λόγω της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σημειώνουν αύξηση οι ασθένειες, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα και τα καρδιοαγγειακά προβλήματα.
Σύμφωνα με το άρθρο φαίνεται ότι η κυβέρνηση βρισκόταν σε αδράνεια αποκρύπτοντας επίσημα στοιχεία. Αφού όμως το συγκεκριμένο πρόβλημα γνωστοποιήθηκε στο ευρύ κοινό η κυβέρνηση αναγκάστηκε να στραφεί προς έναν πιο διαφανή τρόπο δράσης.
Τέλος, το άρθρο φαίνεται να παρουσιάζει με ουδέτερο τρόπο τα γεγονότα, ασκώντας παρ’ όλα αυτά μια κριτική σχετικά με την σοβαρότητα του προβλήματος και την αδυναμία της κυβέρνησης για άμεση δράση.

No comments:

Post a Comment