Sunday, March 25, 2012

USA TODAY

Πηγή: http://www.usatoday.com/weather/floods/story/2012-03-16/severe-storms-floods-west-virginia/53565558/1

Καταιγίδες προκαλούν πλημμύρες στη Δυτική Βιρτζίνια
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας USA today, την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες στους δρόμους, τα σπίτια και τις επιχειρήσεις σε πολλά σημεία της Δυτικής Βιρτζίνια. Το ύψος της στάθμης του νερού και οι προκληθείσες κατολισθήσεις είχαν σαν αποτέλεσμα τον αποκλείσμο 11 δρόμων και γεφυρών στην περιοχή του Logan County, καθώς και τον εγλωβισμό ατόμων στα αυτοκίνητα και τα σπίτια τους στην περιοχή Mud Fork, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν τραυματισμοί.
Η Κοινότητα της νοτιοδυτικής Βιρτζίνια και το Τεχνικό Κολέγιο στην Πανεπιστημιούπολη του Logan πλημμύρισαν και τα αυτοκίνητα, που ήταν σταυθμευμένα στο πάρκινγκ σχεδόν βυθίστηκαν. Επίσης, προβλήματα δημιουργήθηκαν στο χώρο επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου του Logan.
Το μεγαλύτερο πλήγμα από τις ισχυρές καταιγίδες στη χώρα Lincoln τις υπέστησαν οι πόλεις Griffithsville και Yawkey. Η στάθμη του νερού εμπόδιζε την πρόσβαση των γονιών στα σχολεία, δημιουργώντας αισθήματα φόβου και ανασφάλειας.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του Κυβερνήτη κ. Earl Ray Tomblin, ο οποίος έσπευσε στην περιοχή για την αξιολόγηση της κατάστασης, υπολογίζεται ότι προκλήθηκαν από τις πλημμύρες ζημιές σε 150 με 200 περίπου σπίτια και σε αρκετά οχήματα.
Ο δημοσιογράφος παρουσιάζει το μέγεθος των ζημιών και το εύρος της αναταραχής, που προκλήθηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Δυτικής Βιρτζίνια με τρόπο αντικειμενικό χωρίς να αξιολογεί τον τρόπο αντίδρασης των ιθυνόντων.

ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ:
ΔΟΚΙΜΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
ΚΟΥΡΟΥΣΙΑ ΜΑΡΙΑ