Monday, March 26, 2012

Jason Russel, Co- founder of Invisible Children, arrested.

ΟΜΑΔΑ: 5ΜΟΡΦΕΣ
Δημάκη Γεωργία
Ζησιμάτου Ειρήνη
Κούτλα Καλλιόπη
Λυμπεροπούλου Ναταλία
Παναγιώτου Νικολέτα

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com/2012/03/16/jason-russell-arrested-invisible-children-kony_n_1354455.html?ref=mostpopular

  Σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας Huffington Post, στις 15 Μαρτίου ο Jason Russel εθεάθη σε γειτονιά του San Diego να κυκλοφορεί γυμνός φωνάζοντας, γρονθοκοπώντας το πεζοδρόμιο και βανδαλίζοντας αυτοκίνητα. Λίγα λεπτά αργότερα, μετά από παράπονα των γειτόνων, εμφανιστηκε η αστυνομία που τον μετέφερε σε ψυχιατρική κλινική για να εκτιμηθεί η κατάστασή του. Ο CEO του οργανισμού Invisible Children, συνιδρυτής του οποίου ήταν ο Jason Russel, μιλώντας στα Μέσα απέδωσε την ακραία συμπεριφορά του Jason στην υπερβολή πίεση των τελευταίων ημερών και του μεγάλου φόρτου εργασίας.

  Σε γενικές γραμμές ο αρθρογράφος φαίνεται να παρουσιάζει αντικειμενικά το γεγονός, παραθέτοντας απλά τις πληροφορίες χωρίς να ασκεί κριτική. Ωστόσο, στο κλείσιμο του άρθρου παρατίθενται πληροφορίες σχετικά με την ανιδιοτελή προσφορά του στο κινήμα που δημιουργήθηκε ενάντια του στρατηγού Joseph Kony, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι πληροφορίες αυτές λειτουργούν μετριάζοντας την κρίση που δημιουργήθηκε στον οργανισμό Invisible Children από την συμπεριφορά του Jason Russel.

No comments:

Post a Comment