Monday, July 2, 2012

Crisis Management , AD& PR Lab ,Simulation Crisis | Α1

Info ομάδας:



Α) Σενάριο

Η ομάδα μας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες catering, και φέρει το όνομα FoodCatering. Η εταιρία μας έχει αναλάβει τη τροφοδοσία του ξενοδοχείου Hotelli, στο οποίο φιλοξενούνται μέλη της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ. 

Την Τρίτη 5 Ιουνίου ήρθε η πρώτη ενημέρωση από τη διευθύντρια του ξενοδοχείου, κα Παπαδοπούλου, πως ο κ. Binder είναι αδιάθετος με συμπτώματα όπως ναυτία, πυρετό και άλλα, οδηγώντας έτσι στο συμπέρασμα τροφικής δηλητηρίασης. Η αντίδραση μας ήταν άμεση, καθώς αμέσως προχωρήσαμε σε ενημέρωση προς τους συνεργάτες, παραγωγούς, CEO και άλλους "εμπλεκόμενους", ενημερώνοντας για την εξέλιξη της υπόθεσης και έχοντας παράλληλα συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών και τα ΜΜΕ. 

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου οι εξελίξεις συνεχίζονται και το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει πως άλλο ένα μέλος της αντιπροσωπείας έχει αρρωστήσει, αν και οι έλεγχοι που έχουν πραγματοποιηθεί από την εταιρεία μας δεν δείχνουν κάποιο πρόβλημα. Φυσικά, παραμένουμε σε επικοινωνία με συνεργάτες και προμηθευτές, ζητώντας επίσης και έναν δεύτερο έλεγχο, ώστε να έχουμε καταβάλλει κάθε πιθανή προσπάθεια μέχρι να λυθεί το ζήτημα. Συνεχίζουμε να είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Οικονομικών, ενημερώνουμε τους συνεργάτες για τις εξελίξεις και πως οι έλεγχοι έδειξαν πως η κατάσταση δεν οφείλεται στα δικά μας τρόφιμα. 

Στη συνέχεια, απαντάμε σε ερωτήσεις και φήμες των ΜΜΕ, ενώ στέλνουμε δελτίο στην Ελληνική Αστυνομία όπου ενημερώνουμε για τις μέχρι τώρα εξελίξεις, ζητώντας την άμεση συνεργασία τους και την μεταφορά σε εμάς οποιαδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου ο υπεύθυνος Ελέγχου Ποιότητας του ξενοδοχείου, κ. Παπαντωνίου, ενημερώνει πως από τους ελέγχους  που διεξήχθησαν  από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους (ΕΦΕΤ, Γενικό Χημείο του Κράτους) σε όλα τα τρόφιμα που καταναλώθηκαν, δεν βρέθηκε κανένας παθογόνος οργανισμός.

Με την αίσια πια εξέλιξη των γεγονότων ενημερώνουμε το Υπουργείο Οικονομικών και τους συνεργάτες για τις εξελίξεις. Το Σάββατο 9 Ιουνίου εμφανιζόμαστε μαζί με αντιπρόσωπους του Υπουργείου Οικονομικών σε ζωντανή εκπομπή όπου η ροή πια των πραγμάτων θέλει το επεισόδιο να οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση.

Β) Η εμπειρία

Η συνολική εμπειρία της τελικής εργασίας και του μαθήματος ήταν, σίγουρα, ξεχωριστή για πολλούς λόγους. Μέσα σε μία εβδομάδα υποχρεωθήκαμε να συνυπάρξουμε, να συνεννοηθούμε, να αλληλεπιδράσουμε, κάτι που δεν είχε συμβεί σε προηγούμενα μαθήματα.

Η πίεση ήταν μεγάλη, λόγω του προγράμματος του καθενός από εμάς, αλλά το αποτέλεσμα μας εξέπληξε όλους. Μέσα σε λίγες ώρες από την πρώτη ενημέρωση - βόμβα, χωρίσαμε αρμοδιότητες και καθήκοντα και καλύψαμε τυχόν κενά, φροντίζοντας για την ομαλή έκβαση της εργασίας, κάτι που καταφέραμε να κάνουμε με ψυχραιμία και χωρίς φωνές. 

Σίγουρα, θα μας μείνει αξέχαστη τόσο η παρουσίαση όσο και η συνολική εμπειρία, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας και αδιαμφισβήτητα θα μας χρησιμεύσει στην καριέρα που (ελπίζουμε ότι) θα κάνουμε καθώς περνούν τα χρόνια, αλλά και στην προσωπική μας ζωή.

No comments:

Post a Comment