Wednesday, February 23, 2011

Συνέχεια εργασίας BP.


Ονόματα ομάδας: Ιωάννα Κατσιφαράκη,Μάρθα Σταφυλάκη.

Το έργο της Bp δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στο έργο της και την ευθύνη που έχει αναλάβει για τη ζημία που προκλήθηκε,καθώς και για τη ζωή των ανθρώπων σε ολόκληρη την περιοχή.
Making it right :Οι προσπάθειες αντίδρασης της εταιρείας για τον καθαρισμό του κόλπου περιλάμβανε συντονισμένη δράση και προσπάθεια.Ειδικότερα τις πρώτες βδομάδες αυξήθηκαν τα άτομα κατα 2.000 και πάνω στην αιχμή του προβλήματος πάνω απο 45.000.
Στο έργο της BP για την αποκατάσταση της περιοχής του κόλπου περιλαμβάνονται δύο επιμέρους κατηγορίες. Αρχικά η φροντίδα τον τραυματισμένων ζώων και η επιστροφή τους στο φυσικό περιβάλλον. Η αποκατάσταση αυτή απαιτεί την γνώση των ειδικών γι αυτό και ανατέθηκε στις κυβερνητικές αρχές. Επίσης ο καθαρισμός της θάλασσας τόσο στο επίπεδο της απομάκρυνσης του πετρελαίου όσο και στην έρευνα για το τι προκάλεσε την διαρροή (έρευνα που κόστισε στην εταιρία 500.000.000δολ.).
Όσον αφορά της τέσσερις περιοχές που έπληξε η καταστροφή ενημερωνόμαστε ότι:
Στην Αλαμπάμα, από της 15 Νοεμβρίου, χάρις την επέμβαση και δράση της Εθνικής Υπηρεσίας  Ωκεανών και Ατμόσφαιρας που πραγματοποίησε έρευνα με δειγματοληψία από ψάρια της περιοχής, πάνω από 8.400 τετρ. μίλια είναι έτοιμα για αλιεία. Σε παρ’ όμοια κατάσταση βρίσκετε η περιοχή του Μισισίπι στην οποία διεξάγονται έρευνες και οσονούπω η περιοχή θα ανοίξει προς εκμετάλλευση. 
Στην Λουιζιάνα το θέμα είναι πιο περίπλοκο αφού οι καταστροφές είναι μεγαλύτερες το ίδιο και οι χρηματικές αποζημιώσεις που κλήθηκε να καταθέσει η BP: 48 εκατ. δολάρια για έρευνες τις θαλάσσιας ζωής μετά την διαρροή, 10 εκατ. δολάρια το χρόνο για την υποστήριξη της άγριας ζωής και την υποστήριξη των ψαράδων και άλλα 10 εκατ. το χρόνο (για τρία χρόνια) στο Υπουργείο πολιτισμού για την υποστήριξη του τουρισμού.
Και η κατάσταση όμως της Φλόριντα δεν ελάφρυνε τα οικονομικά της εταιρίας πετρελαίου αφού δεσμεύτικε να προσφέρει 900εκατ. δολάρια για την πλήρη ανάκτηση της περιοχής. Το ποσό αυτό θα καλύψει περιβαλλοντικές και κοινωνικές ανάγκες, ζημιές των φυσικών πόρων και θα βοηθήσει τις τουριστικές οργανώσεις στην διαφήμιση της περιοχής και στην αποκατάσταση της δυσφήμισης. 



No comments:

Post a Comment